Rik laat zich niet uit het veld slaan

Profielfotohenk schol May 28, 2017 1587 keer bekeken 0 comments

Rik Gorree, bedenker van de Lange Hal op het Molsterrein in hartje Breda, laat zijn droom niet los. Financieel mag zijn plan bepaald als een uitdaging worden gezien, maar waarom ook niet! Hoe maak je van een kale vlakte vol blik een nieuwe attractie voor de stad?

Rik Gorree, bedenker van de Lange Hal op het Molsterrein in hartje Breda, laat zich niet uit het veld slaan. Zijn inzending voor de prijsvraag DroomBreda! van Stadslab Breda werd eind vorig jaar zeer kritisch gefileerd door Jef Havermans, ingewijde in de wereld van bouw- en ontwikkeling. Achtergrond daarvan was het forse verlies op het terrein dat de huidige eigenaar van het Molsterrein, Rabodochter Bouwfonds, moet zien weg te werken. Dan moet er wel iets onmetelijk rendabels worden bedacht, was de boodschap.

De Lange Hal is een monumentale, in Bredase militaire stijl opgetrokken markthal met daarin plek voor een scala aan winkeltjes, ‘proefstations’, alsook grotere evenementen. Erboven zouden woningen kunnen komen, eronder een parkeerkelder.

Rik heeft zich door de wat pessimistische boodschap van Havermans niet uit het veld laten slaan. Samen met een architect heeft hij een model ontwikkeld waarin met de invulling van het idee kan worden ‘gespeeld’ en dat combinaties van functies oplevert die samen toch in de buurt van een rendabel verhaal komen. Rik’s conclusie na de eerste vingeroefeningen: “Simpel houden, niet te hoog, niet te diep, dat levert nog het beste resultaat op.”

Een groothandel in voedingsmiddelen is inmiddels al een beetje geïnteresseerd. Dat ziet mogelijk wel wat in een ‘flagship store’ in de binnenstad van Breda. Rik werkt nu aan een maquette om de buitenwereld een goed beeld te geven van zijn plan. 

 

 

0  Comments

Onze partners:

               

Communiceren met Stadslab:           

 

 

Cookie settings