Ook studenten in Artopia?

Profielfotohenk schol June 05, 2017 657 keer bekeken 0 comments

Dyane Donck sjouwt nu bijna twee jaar rond met haar idee voor dit kunstenaarsdorp. Grootste hobbel is: een betaalbaar terrein. Laatste ontwikkeling in het plan: ook atelierwoningen voor studenten kunstacademie toevoegen.

De combinatie van gevestigde en ervaren kunstenaars met studenten kan volgens Donck heel vruchtbaar zijn. Ze hoopt te bereiken dat meer studenten, eenmaal 'verwend' met deze inspirerende omgeving, in Breda zullen blijven werken en wonen. Nu haasten leerlingen van St. Joost zich dikwijls direct na de diploma-uitreiking richting Amsterdam of andere plekken in de Randstad.

Artopia krijgt veel morele support, van corporatie AlleeWonen (die haar deskundigheid beschikbaar heeft gesteld) en ook van de gemeente, maar concrete steun - liefst met een lap grond tegen een zo laag mogelijk prijs - is er uit die hoek nog niet.

Publiek welkom

Artopia heeft en paar doelen: goedkope huisvesting voor kunstenaars (en wellicht studenten), zodat ze zo veel mogelijk middelen in hun werk en in hun ontwikkeling kunnen steken. Bovendien: intensieve wisselwerking en kruisbestuiving tussen de kunstenaars (ook gasten van buiten) en tussen makers en publiek. Artopia wordt een open gemeenschap, waar geinteresseerden het scheppingsproces van makers op gebieden als beeldende kunst, dans, games, film, muziek en zo neer, kunnen volgen en wellicht beïnvloeden.

0  Comments

Onze partners:

               

Communiceren met Stadslab:           

 

 

Cookie settings