Samen met de Breda University of Applied Sciences houdt Stadslab Bredain de eerste week van juli een zogeheten ‘hackaton’. Dat is een ‘pressure cooker’-onderzoeksproject met als doel van het Bredase Havenkwartier (zie foto van stadsfotograaf Jorgen Janssen) het meest innovatieve en meest duurzame stadsdeel van Europa te maken.
Honderd studenten stedenbouw, ruimtelijke ordening en mobiliteit van de Breda University of Applied Sciencessluiten met deze hackaton hun derde studiejaar af. Aan het eind van de week presenteren ze hun creatieve vergezichten. Docenten begeleiden de groepen studenten die met deelvragen op pad gaan.
Tegelijk zijn we op zoek naar professionals zoals jij die jonge mensen met kennis en eigen inspiratie willen coachen, uitdagen en ondersteunen.
De concrete vraag aan jou luidt: ben je bereid/kun je je vrij maken om van 1 tot en met 4 juli dagelijks een paar uurtjes met zo’n ploeg van ongeveer tien studenten samen te komen om jouw expertise over te brengen en hen zo naar een resultaat op niveau te loodsen? Mag ik een beroep op jou doen voor de stad en voor de toekomstige generatie stadmakers? Laat dat weten met een e-mail aan Hackaton!
We zoeken coaches op deze terreinen:
- Regionale/internationale positionering
- Vitale en inclusieve stad
- Transitieopgave t.a.v. mobiliteit, energie en circulaire economie
- Klimaatadaptief ontwerpen
- Smart City
Behalve een bijdrage leveren aan de stad en persoonlijk plezier om met jonge mensen op te trekken, zitten er voor jou nog twee voordeeltjes aan medewerking: je bent uitgenodigd op de ‘expert-borrel’ (prima plek om te netwerken) aan het slot van de week en je krijgt een exemplaar van het in mei te verschijnen boek Spring Breda!, waarin in 300 pagina’s relevante trends en ontwikkelingen worden geëtaleerd die stad maken in de komende jaren bepalen.
De resultaten van deze hackaton vormen ook input voor de totstandkoming van een omgevingsvisie voor de gemeente Breda. Ook daarbij kun je betrokken blijven.
Hier in de Studiewijzer vind je meer detailinfo over de hackaton. Joost Verburg van de BUAS en ondergetekendezijn graag beschikbaar voor nadere toelichting.